Kiełbaski, hamburgery, kaszanka, kurczak, pieczone ziemniaki – wreszcie nastał sezon na przyrządzanie ich na grillu. Czekaliśmy na to cały rok. Długie weekendy, a nawet te krótkie – tradycyjne są znakomitą okazją do wspólnego grillowania. Pamiętajmy przed przystąpieniem do pieczenia o odpowiednim przygotowaniu rusztu. Jeżeli przypalenia pozostały z zeszłego roku może być to dość trudne… Chyba, że zastosujemy odpowiedni preparat.
Na przypalenia i osmolenia
Specjalnie z myślą o amatorach grillowania firma Libella wprowadziła na rynek nowy produkt czyszczący. Sansed Piekarnik&Grill to środek, który doskonale czyści przypalenia oraz zadymienia powstałe w trakcie użytkowania grillów. Przy użyciu Sansed Piekarnik&Grill z łatwością usuniemy smoliste zabrudzenia z rusztu, akcesoriów grillowych i sztućców. Oznacza to, że po wieczornej biesiadzie w szybki sposób doczyścimy sprzęty. Niepotrzebne będzie przy tym ich długotrwałe namaczanie i mozolne zeskrobywanie tłustego nalotu. Sposób użycia Sansed Piekarnik&Grill jest wyjątkowo prosty. Płyn należy rozpylić na przypaloną, uprzednio ostudzoną powierzchnię. Powstałą pianę pozostawiamy na 15 – 20 minut i po tym czasie przy pomocy gąbki lub szmatki usuwamy. Na koniec oczyszczony sprzęt należy dokładnie przemyć wodą. Po zakończonym sezonie letnim Sansed Piekarnik&Grill możemy z powodzeniem używać w kuchni. Doskonale nadaje się bowiem do czyszczenia przypalonych, osmolonych piekarników, kuchenek, a nawet kominków. To także świetny środek przywracający blask patelniom, garnkom oraz formom do ciast, czy zapiekanek.
Pojemność i cena: Sansed Piekarnik&Grill 500 ml. – 6,50 zł.